Apple do të zgjerojë veçorinë e Emergjencës SOS që funksionon me satelit në gjashtë vende të reja brenda këtij muaji.

 

Kjo veçori që funksionon me satelit mund të ndihmojë përdoruesit të lidhen me shërbimet e urgjencës kur dikush nuk ka qasje në internet apo edhe valë të tjera.

 

Nëse përdoruesit telefonojnë ose dërgojnë mesazhe tek shërbimet e urgjencës dhe nuk mund të lidhen pasi janë jashtë gamës së mbulimit celular dhe Wi-Fi, iPhone-i përpiqet të lidhë përdoruesin me shërbimet e urgjencës nëpërmjet satelitit.

 

Përdoruesit mund ta përdorin veçorinë Emergjenca SOS përmes satelitit në modelet iPhone 14 dhe iPhone 14 Pro me softuerin iOS 16.1 ose më të fundit.

 

Ky funksion u lansua për herë të parë vetëm në SHBA dhe Kanada. Kompania me bazë në Cupertino më pas e zgjeroi atë në Mbretërinë e Bashkuar, Francë, Gjermani dhe Irlandë.

 

 

Kompania tha se do ta zgjerojë këtë veçori për përdoruesit në Austri, Belgjikë, Itali, Luksemburg, Holandë dhe Portugali këtë muaj, në një njoftim për shtyp duke njoftuar lansimin e iPhone 14 dhe iPhone 14 Plus në një variant të ri të ngjyrës së verdhë.

 

Emergjenca SOS nëpërmjet satelitit i lejon përdoruesit jashtë mbulimit celular ose Wi-Fi të komunikojnë me shërbimet e urgjencës dhe mund të përdoret gjithashtu për të gjetur vendndodhjen tuaj dhe për ta ndarë atë me miqtë dhe familjen duke përdorur aplikacionin Find My. /Telegrafi/