Shumë linja ajrore heqin disa rreshta nga avionët e tyre, dhe kjo është kryesisht për shkak të besëtytnive të vjetra.

 

Rreshtat 4, 7, 13 dhe 21 nuk shfaqen në disa avionë për shkak të shoqatave kulturore me numra të ndryshëm. Në fakt, Ryanair, Air France, Singapore Airlines, Cathay Pacific, Qatar Airlines, Emirates, KLM, Iberia dhe Lufthansa kalojnë të gjithë rreshtin 13 në disa prej avionëve të tyre, sipas Euroneës. Kjo ka të bëjë me triskaidekaphobia, ose frikën e numrit 13.

 

Frika kulturore e numrit daton që në vitet 1700 kur u dokumentua për herë të parë bestytnia “13 në tryezë”. Kjo besëtytni thotë se nëse 13 njerëz ulen në një tryezë, njëri prej tyre do të vdesë atë vit.

 

Megjithatë, origjina e besëtytnisë nuk është e qartë. Sidoqoftë, ai ka ngecur dhe njerëzit ende e shohin numrin me frikë ose dyshim edhe sot e kësaj dite, që do të thotë se linjat ajrore e lënë atë jashtë aeroplanit të tyre, për të qetësuar pasagjerët e tyre. Lufthansa gjithashtu ka lënë jashtë rreshtin 17 në avionët e tyre./EuronewsAlbania