Kryeministri i Kosovës Albin Kurti deklaroi se vendimi për të ndaluar kalimin hyrja e manueve nga Serbia por dhe e makinave me targa serbe nuk janë masa ekonomiko tregtare por të sigurisë për shkak se gjendja nuk është aspak e zakonshme

 

“Për ne është e qartë që agresioni po vjen nga Serbia. Nganjëherë në rrugë ilegale dhe është e mundshme në vendkalime kufitare. Si masa të sigurisë kemi marrë vendimin për qarkullim të kufizuar dhe kontrolle të shtuara deri në një moment të dytë” tha Kurti.

 

Vendimi u mor pasditen e djeshme pasi forcat serbe rrëmbyen tre policë të patrullës kosovare në veri të Kosvoës.

 

Dje presidenti serb Aleksandër Vuçiç tha se Kurti nuk mund të ndalonte importin e mallrave serbe pasi në këtë mënyrë po shkelte marrëveshjen e Ceftas dhe rregulloret e tjera ligjore.