OpenAI, kompania e inteligjencës artificiale pas ChatGPT, po hetohet nga Komisioni Federal i Tregtisë (FTC) në Shtetet e Bashkuara lidhur me rreziqet potenciale të informacionit të rremë të prodhuar nga sistemi I.A.

 

 

FTC ka kërkuar informacion nga OpenAI mbi mënyrën se si ai i trajton rreziqet që i shkaktohen reputacionit të njerëzve. ChatGPT është i njohur për prodhimin e përgjigjeve të ngjashme me njeriun për pyetjet e përdoruesve, gjë që ka ngritur shqetësime lidhur me saktësinë e informacionit që ofron.

 

Hetimi reflekton rritjen e kontrollit rregullator të teknologjisë I.A. CEO i OpenAI, Sam Altman, ka shprehur gatishmërinë e kompanisë për bashkëpunim me FTC-në. Hetimi fokusohet në çështje mbi deklaratat e rreme për individët, privatësia e të dhënave dhe përfitimi i të dhënave të trajnimit për sistemet I.A. OpenAI ka shprehur më parë përkushtimin e saj ndaj kërkimeve për sigurinë dhe mbrojtjen e privatësisë. Ky hetim rregullator vjen pas ndalimit të përkohshëm të ChatGPT nga Italia këtë vit për shqetësime në lidhje me privatësinë.