Automjetet plotësisht elektrike po bëjnë me shpejtësi rrugën e tyre drejt tregut gjerman dhe tani përfaqësojnë rreth 20% të të gjitha automjeteve të regjistruara vetëm në vend, sipas të dhënave të lëshuara nga Autoriteti Federal i Transportit Automobile Gjermane (KBA).

 

 

Në korrik, mbi 48 000 automjete të reja thjesht elektrike u regjistruan në vend, me një rritje prej 60% krahasuar me të njëjtin muaj me vitin e kaluar.

 

 

Ambientalistët dhe entuziastët kanë miratuar shpejt automjete elektrike, por një studim i ri duke u konsultuar me kompaninë PWC ka thënë që modelet elektrike gjithashtu kanë filluar të garojnë për blerësit e rregullt në tregun e masës.

 

“Tani blerësit tradicionalë po gërmojnë, por ata po aplikojnë kritere më të vështira për sa i përket produktit dhe çmimit,” tha Felix Kuhnert, ekspert në sektorin e PWC