Josef Fritzl, babai përbindësh që e mbajti të bijën në bodrumin e tij si skllave seksi për 24 vjet dhe me të cilën bëri 7 fëmijë ka zbuluar në librin “Humnera e Josef Fritzl” atë që i kaloi në mendje teksa planifikonte komplotin ndaj të bijës.

 

Çështja Fritzl e shfaqur në vitin 2008, kur një grua e quajtur Elisabeth Fritzl i tha policisë se ajo ishte mbajtur rob për 24 vjet nga babai i saj, Josef Fritzl. Fritzl kishte sulmuar, abuzuar seksualisht dhe përdhunuar vazhdimisht vajzën e tij gjatë burgimit të saj brenda një zone të fshehur në bodrumin e shtëpisë së familjes.

Abuzimi rezultoi në lindjen e shtatë fëmijëve: tre prej tyre mbetën në robëri me nënën e tyre; njëri vdiq pak pas lindjes dhe u dogj nga Fritzl dhe tre të tjerët u rritën nga Fritzl dhe gruaja e tij, Rosemarie, pasi u raportuan si foshnje. Fritzl, i cili mbylli dhe abuzoi seksualisht me vajzën e tij Elisabeth, u dënua me burgim të përjetshëm në vitin 2009 për incest, përdhunim, detyrim, burgim të rremë, skllavërim dhe për vrasje nga pakujdesia të një prej djemve të tij të mitur.

Por çështja  e tmerrshme u rikthye në një libër me kujtime të botuar javën e kaluar, ku zbulohet komploti i tij për të burgosur vajzën, rrethanat me të cilat ajo kishte jetuar për 24 vite, veprimet e turpshme me të bijën, madje dhe mendimet dhe dëshirat seksuale që kishte realizuar me të.

 

Përbindëshi austriak i seksit dhe babai i shtatë fëmijëve me incest ka shokuar me rreshtat e tij dhe me ato që ka treguar në libër.Mendimet e përdhunuesit janë ekspozuar në një kujtim thellësisht shqetësues, i cili u botua në Gjermani, me ndihmën e avokates austriak Astrid Wagner, javën e kaluar.

 

Duke reflektuar mbi krimet e tij, Fritzl, tani 87 vjeç, tha në kujtimet e tij: “Në fillim ishte vetëm një lojë mendjeje që luajta. Por u mësova me të. Ideja, e cila më parë më dukej aq absurde, aq monstruoze, mori formë.

 

“Një ditë e kuptova se çfarë duhej të bëja. E tëra që mbetej ishte të priste rastin e duhur. Në atë mëngjes me shi të së shtunës kishte ardhur koha. Mendimi ishte bërë veprim.'

 

Fritzl ngriti në mënyrë të ndërlikuar burgun e tij të nëndheshëm, i cili përmbante një derë të rëndë metalike të fshehur pas një rafti në dhomën e tij të punës.

 

Ai ishte siguruar që vetëm ai të mund të kishte akses në të, duke instaluar një hyrje kodi sekret pa çelës, të njohur vetëm për të. Elisabeta u manipulua nga babai i saj duke menduar se dera ishte elektrizuar, kështu që ajo do të vritej nëse do të përpiqej të ikte nga abuzimi tronditës.

 

Duke përshkruar se si filluan 24 vjet krime të tmerrshme, Fritzl tha: 'Të nesërmen në mëngjes, paraqita një raport për personin e zhdukur në xhandarmërinë lokale.

 

"Oficeri regjistroi me kujdes gjithçka dhe deklaroi: "Ajo është mbi 18 vjeç dhe mund të bëjë çfarë të dojë".

 

Fritzl e detyroi Elisabetën t'i shkruante letra nënës së saj duke i shpjeguar se asaj i duhej kohë larg shtëpisë dhe më pas i postoi në qytete të largëta. Ai u tha fqinjëve se ajo kishte ikur për t'u bashkuar me një kult.

 

“Nuk ishte e lehtë, sepse mendimet për atë që kisha bërë qarkullonin vazhdimisht brenda meje”, tha ai.“Kam qenë vazhdimisht me energji. Nuk kishte askënd që mund t'i besoja. Më duhej të shikoja përpara dhe të vazhdoja në rrugën që kisha zgjedhur.'

 

Ndërkohë, në një tjetër pjesë nga libri, Fritzl thotë: “Në të vërtetë, jam njeri i mirë”.