Ne kuader të aktiviteteve në lidhje me 100-vjetorit e vendosjes së marrdhënieve Diplomatike Türkiye-Shqiperi u zhvillua sot në ambjentet e Biblotekës Kombëtare të Shqipërisë ceremonia e dorëzimit të 222 titujve dhe afërsisht 400 kopje të librave të ndryshëm të dhuruara nga Biblioteka e Popullit e Presidencës së Türkiyes.

Këto libra do të pasurojnë fondin e sallës orientale të Bibliotekës Kombëtare inaguruar së fundmi.

Gjithashtu u firmos një Akt dhurimi ndërmjet Ambasadorit Z.Tayyar Kağan Atay dhe drejtorit të Bibliotekës Z.Pirro Misha.