Kryeministri  Edi Rama ndau mëngjesin e sotëm pamje nga liqenet akullnajore në Mokër të Pogradecit.

Këto liqene, të cilat ndodhen në 1700 metër lartësi, janë shndërruar në një destinacion të turizmit dimëror që frekuentohet përherë e më shumë.

Liqenet akullnajore në Mokër të Pogradecit, të vendosura në një lartësi prej 1700 metrash mbi nivelin e detit, janë një destinacion i mahnitshëm i turizmit dimëror në Shqipëri. Kjo zonë e bukur natyrore po bëhet gjithnjë e më e preferuara nga turistët për aventurat dimërore dhe për eksperiencat e pambarimta që ofron.

Kur i afrohemi këtyre liqeneve të ftohta, një pamje e mrekullueshme na hapet para syve. Në mes të maleve, e dëborës së pasur, shkëlqejnë liqenet akullnajore si thesare të ftohta, duke reflektuar ndriçimin e diellit mbi sipërfaqen e tyre të akullt. Era e freskët dhe ajri i pastër e bëjnë këtë destinacion të jetë një vend ideal për ata që dëshirojnë të largohen nga qyteti dhe të gëzojnë natyrën e maleve shqiptare.

Në këtë zonë, janë të pranishme edhe disa qendra akullnajore dhe hotele që ofrojnë akomodim të këndshëm për vizitorët. Aty mund të shijoni kuzhinën tradicionale shqiptare dhe një atmosferë të ngrohtë dhe mikpritëse, duke u relaksuar pas një dite të mbushur me aventura dhe argëtim në natyrë.

Mokra e Pogradecit në 1700 metra lartësi është një oaz dimëror, një destinacion i cili ofron një kombinim të harmonishëm të bukurisë natyrore, aventurave sportive dhe qetësisë së maleve. Përherë e më shumë, ky vend po bëhet një destinacion i dëshiruar për ata që duan të shijojnë magjinë e dimrit në një ambient të pazëvendësueshëm.