Bernard Arnault, president dhe CEO i kompanisë globale të mallrave luksoze LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), entiteti që qëndron pas dhjetëra markave të mallrave luksoze si Louis Vuitton dhe Sephora, është tani njeriu më i pasur në botë, duke kaluar Elon Musk.

Pasuria neto e Arnault dhe familjes së tij u rrit në 207.8 miliardë dollarë, duke kaluar 204.5 miliardë dollarët e Musk, sipas listës së miliarderëve të Forbes.

Lajmi vjen teksa Tesla e Musk ka pasur vështirësi në tregun e aksioneve, duke rënë 13%, me Musk duke humbur më shumë se 18 miliardë dollarë në vlerë neto.

Ndërkohë, aksionet e LVMH u rritën me mbi 13%. Në vitin 2021, LVMH bleu Tiffany & Co. për afro 16 miliardë dollarë, e konsideruar si blerja më e madhe e markës luksoze ndonjëherë.