Një nga organet më të rëndësishme në trupin tonë është mëlçia. Është shumë e rëndësishme që të punojë për të nxjerrë jashtë të gjitha toksinat nga trupi ynë në baza të rregullta. Mëlçia është organi që kryen funksionin e pastrimit të toksinave, nëse ajo është e pashëndetshme, shëndeti ynë i përgjithshëm do të vuajë.

 

 

Simptomat e përgjithshme

 

Ka disa simptoma të sëmundjes së mëlçisë yndyrore. Disa nga më të njohurat janë dhimbja në bark, ndjenja e ngopjes, të përziera, humbja e oreksit, humbja e peshës, lëkura e verdhë dhe nuanca e verdhë në të bardhët e syve tanë, këmbët dhe barku i fryrë, konfuzion mendor, lodhje dhe dobësi.  Sëmundja e mëlçisë yndyrore ndikon në ecjen tonë.

 

 

A e dini se sëmundja e mëlçisë yndyrore mund të ndikojë gjithashtu në ecjen tuaj? Dy simptoma që njerëzit duhet të kenë parasysh së bashku me ato të lartpërmendura janë se, mëlçia e yndyrshme mund të shkaktojë një tendencë për të rënë dhe një ecje tronditëse.

 

Ecja e pakoordinuar është një simptomë

 

Ecja tronditëse është në thelb ecje ataksike ose ecje e pakoordinuar. Raportet kanë nxjerrë ngjashmëri midis një sëmundjeje të mëlçisë yndyrore në fazën përfundimtare dhe Parkinsonit.

 

Çfarë thonë studimet?

 

Kjo sëmundje ka karakteristikat e problemeve të hershme posturale dhe të ecjes. Kjo është sipas një raporti të një ekzaminimi neurologjik.

 

Si të zvogëloni rrezikun e mëlçisë së yndyrshme?

 

Një dietë e shëndetshme mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së mëlçisë yndyrore. Mjekët rekomandojnë të ndiqni këtë dietë: drithëra, fruta, perime dhe yndyra të shëndetshme.