Një djalë u gjet duke u endur i uritur nëpër rrugë, duke kërkuar ushqim.

 

 

Pasi u gjet nga policia, iu lut atyre që të mos e kthenin më në shtëpinë e tij.

 

Autoritetet kanë ngritur akuza të shumta kundër dy prindërve që po shkollonin fëmijët e tyre në shtëpi pasi fëmija i tyre 10-vjeçar që u gjet në rrugë, ishte i keqtrajtuar dhe kequshqyer.

 

 

Fëmija u gjet nga fqinjët të cilët e morën brenda dhe lajmëruan policinë. Ai tani po trajtohet në një spital për kequshqyerje dhe rrahje të ulët të zemrës.

 

Prindërit, Tyler dhe Krista Schindley, përballen me akuzat për vrasje të mbetur në tentativë në shkallë të dytë, tentativë për vrasje me dashje, mizori ndaj fëmijëve të shkallës së parë, të dytë dhe të tretë.

 

Çifti akuzohet se i ka penguar me dashje fëmijës ushqimin për një periudhë të gjatë kohore.

 

Gjatë një konference për shtyp, Prokurorja e Qarkut Spalding, Marie Broder, tha: Ky fëmijë po vdiste nga uria dhe është kaq e dhimbshme. Nëse ai nuk do kishte dalë nga shtëpia, ky rast mund të kthehej në tragjedi.

 

Prokurorët në Gjeorgji gjithashtu pretendojnë se prindërit shkaktuan lëndime dhe shpërfytyrime dentare dhe e mbyllën atë në dhomën e tij të gjumit për periudha të gjata pa akses në nevojat themelore.

 

Abuzimi i fëmijëve dyshohet se ka ndodhur gjatë tre viteve, nga 12 maj 2020 deri më 12 maj 2023. Fëmijë të tjerë gjithashtu po shkolloheshin në shtëpi në banesë, por nuk dihet se ata po keqtrajtoheshin.

 

Kim Seigler, një fqinj që jeton në vendin fqinj me familjen, zbuloi fëmijën duke ecur zbathur jashtë dhe njoftoi policinë. Ajo e përshkroi fëmijën si shumë të vogël dhe të hollë, me peshë vetëm 36 kilogramë.

 

Zonja Seigler nuk e kishte idenë se fëmija ishte 10 vjeç, duke e ngatërruar me një fëmijë më të vogël.

 

Ajo tha: “Ai kishte veshur rroba të mëdha. Mendova se ishte maksimumi 6 vjeç.”

 

Zonja Seigler gjithashtu përmendi se kishte pesë fëmijë që jetonin në shtëpinë e Schindley, por ata nuk flisnin me asnjë fqinj.

 

Fëmijët e tjerë në shtëpi janë aktualisht nën kujdestarinë e Divizionit të Shërbimeve të Familjes dhe Fëmijëve të Gjeorgjisë (DFCS).

 

Dy prindërit u shfaqën në gjykatë të hënën dhe së shpejti pritet një seancë dëgjimore për dënimin.