Organizatorët e Lojërave Olimpike “Paris 2024” kanë planifikuar të vendosin pishtarin me flakën olimpike në Kullën Eifel.

 

Lajmin e konfirmoi për “Reuters” një nga anëtarët e stafit organizator të Olimpiadës që nis pas 15 muajsh në Paris 26 korrik-11 gusht 2024.

 

Burimi shtoi se flaka nuk do të vihej në majë të Kullës Eifel, për arsye teknike dhe nuk ishte e qartë nëse do të qëndronte në monument gjatë gjithë Lojërave, por kombinimi i dy imazheve të tilla ikonike do të ishte një sfond dramatik. deri në 26 korrik-gusht. 11 ngjarje

 

Organizatorët e Paris 2024 kanë planifikuar të instalojnë flakën olimpike në Kullën Eifel, i tha Reuters të hënën një burim me njohuri të drejtpërdrejta për këtë çështje.

 

Media e huaj shton se flaka nuk do të vihej në majë të Kullës Eifel, për arsye teknike dhe nuk ishte e qartë nëse do të qëndronte në monument gjatë gjithë Lojërave, por kombinimi i dy imazheve të tilla ikonike do të ishte një sfond dramatik për ngjarjen 26 korrik – 11 gusht.

 

“Ka qenë një punë në progres për dy vitet e fundit tani. Pishtari i flakës nuk mund të vendoset në majë të kullës për shkak të antenave të instaluara tashmë atje. Vendi për ndezjen e flakës në Ditën e Hapjes së Lojërave Olimpike nuk është vendosur ende”, tha një zëdhënës i Paris 2024 për Reuters.

 

Pishtari me flakën olimpike do të mbërrijë në qytetin port të Marsejës më 8 maj me varkë.

 

Ajo do të transportohet me një anije të gjatë me tre shtylla “Belem” – pas një udhëtimi 10-ditor përmes Mesdheut nga Greqia.