Drejtori i Policisë së Kosovës, Gazmend Hoxha dhe ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Svelça dolën në një konferencë për të treguar sasinë e madhe të armatimit që u konfiskua të premten në Zveçan në një veturë me targa nga Beogradi.

 

Ata thonë se u parandalua një sulm terrorist ndaj qytetarëve të Kosovës.

 

Hoxha tha se strukturat ilegale kanë deponuar sasi të mëdha të armëve në Zveçan që të njëjtat të përdoren në sulme terroriste. 

 

Disa prej tyre janë konfiskuar, por drejtori i PK-së ka thënë se numri i armatimeve që janë futur në Zveçan nga Serbia është më i madh. 

 

Çfarë u konfiskua në Zveçan të premten në mbrëmje?

 

Vetura A6

 

9 zolla

 

2 lansues

 

2 osa

 

1 predh e minahadhësit

 

21 granatadore – të cilat dyshohet se janë përdorur gjatë sulmit ndaj KFOR-it më 29 maj

 

20 predha të tromblonit

 

2 mbushës të barutit

 

10 armë të gjata automatike

 

1 revole

 

1 shurdhues të armëve

 

51 karikatorë të armëve të gjata

 

5 karikatorë të armëve të shkurtëra

 

5756 fishekë të kalibrit të ndryshëm

 

18 koktej molotovi

 

17 mjete piroteknike

 

14 mjete tymosëse

 

5 thika ushtarake

 

11 jelekë antiplumb dhe taktik

 

9 unifroma ushtarake

 

1 dylbi

 

Maska kundër helmimit nga gazi

 

1 dyshek ushtarak për nevoja te snajperëve

 

Telefonë, tre radiolidhje dhe një sasi e narkotikëve.