Një gjykatë e lartë në Romë ka vendosur pezullimin e një urdhri për vrasjen e dy arinjve, duke mbështetur një apel nga aktivistët e të drejtave të kafshëve.

 

Një nga arinjtë, një femër 17-vjeçare e quajtur JJ4, u kap pasi vrau vrapuesin Andrea Papi në Alpe. Tjetri, i njohur si MJ5, kishte sulmuar një alpinist në të njëjtën zonë javë më parë.

 

Këshilli i Shtetit i Italisë tha se vendimi për masakrën “duket joproporcional dhe në kundërshtim me rregullat ndërkombëtare dhe kombëtare”.

 

Çështja tani do t’i referohet një gjykate lokale për një apel përfundimtar deri në fund të vitit.