Kreu i Emergjencave Civile, Haki Çako ka foljur për vështirësitë që kanë hasur në terrenin e vështirë të zjarrit në pyllin Pishporo të Fierit. Çako tha se përmasat kanë qenë të mëdha dhe kanë bërë ç’është e mundur që zjarri t’u afrohet zonave të banuara.

 

"Është masiv i jashtëzakonshëm i dendur pyjor. Ka disa ditë, me të gjitha strukturat operacionale është operuar dhe vijon të operohetr Zjarret masive në pyje të tilla, kanë vështirësitë e veta.

 

Sa i përket operimit, ne kemi vlerësuar situatën por për shkak të kohës në operim të helikopterit. Ne jemi duke vlerësuar situatën nëse do adresojmë pjesë të tjera për mbështetje. Sot po operojmë me mjete të tjera, buldozier etj.

 

Ajo që është më e rëndësishmja është ta përkufizojmë zjarrin në aspektin e rrëfimit për t’i bërë. Ajo që vlen të theksohet është se pas punës së jashtëzakonshme që kemi bërë kanë mundësuar gjatë mbrëmjes së djehsme që këtë perimetër zjarri ta mbajmë larg zonave të banuara."- tha ai