Avioni “DAP” i Presidencës solli në Ankara 15 foshnja, të moshës 0-1 vjeç, të prekur nga tërmetet në Kahramanmaraş, 10 nga Adana dhe 5 nga Mersini, për trajtimin dhe kujdesin e tyre.

Në aeroplanin që u ul në aeroportin e Adanas , 15 nëna kujdestare dhe 2 mjekë që punojnë në institucionet e Ministrisë së Familjes dhe Shërbimeve Sociale pritën foshnjat, të cilëve u janë bërë kontrollet e para shëndetësor

.Foshnjat, të cilat u sollën në Ankara për trajtim dhe kujdes, u dërguan në spitalin e qytetit Etlik me ambulanca për t'iu nënshtruar një kontrolli të plotë shëndetësor.