Sezoni i çmimeve është hapur zyrtarisht. Pas Golden Globes të javës së kaluar dhe Critics Choice Awards të së dielës, çmimet e 75-të Primetime Emmy u mbajtën në Teatrin Peacock të LA të hënën – ngjarja e tretë e madhe në tapetin e kuq në vetëm tetë ditë.

Shumë nga të njëjtët yje ishin të pranishëm dhe disa tendenca që u shfaqën në ceremonitë e fundit vazhduan, me veshjet e zeza dhe të kuqe që dominuan sërish.