Projekti “Caring is Loving” synon të fuqizojë gratë përmes artit dhe edukimit.

Në një iniciativë të rëndësishme drejt fuqizimit të grave të margjinalizuara, Elona Ndrecaj, Miss World Albania në fuqi, ka shpalosur iniciativën e saj më të fundit, “Caring is Loving”. Ky projekt inovativ synon t’u ofrojë grave dhe vajzave viktima të dhunës në aftësitë dhe besimin e nevojshëm për të krijuar një të ardhme më të mirë për veten dhe familjet e tyre.

E udhëhequr nga Elona, nisma sillet rreth një sërë punëtorish, aktivitete vullnetare dhe një ekspozite arti që synojnë jo vetëm të rrisin ndërgjegjësimin, por edhe të gjenerojnë fonde për kauzën. Projekti u lansua vitin e kaluar dhe vazhdon deri në ditën e parë të kompeticionit më të rëndësishëm të bukurisë Miss World, që do të mbahet në Indi mga data 18 shkurt deri më 9 mars.

Fuqizimi përmes Estetikës

Projekti “Caring is Loving” është një dëshmi e besimit të Elones në fuqinë transformuese të edukimit për gratë në nevojë. “Përmes kësaj nisme, ne nuk po u mësojmë grave vetëm aftësi të vlefshme, por gjithashtu u japim atyre një platformë për të shprehur veten dhe për të mbrojtur të drejtat e tyre.”

Projekti përfshin një kurs njëjavor estetik të ofruar në qendrën estetike “EN Esthetic”, ku pjesëmarrësit trajnohen për shërbime të ndryshme bukurie dhe estetike. Pas trajnimit, gratë marrin certifikimin, duke i hapur rrugën mundësive të punësimit dhe pavarësisë financiare.

Një Thirrje për Veprim

Pika kryesore e nismës ishte ekspozita artistike e mbajtur më 3 shtator, për nder të ditëve të martirizimit të Nënë Terezës. Duke shfaqur vepra nga artistë vendas, ekspozita synonte të festonte forcën dhe qëndrueshmërinë e grave. Të gjitha të ardhurat nga shitjet e artit janë drejtuar për të mbështetur misionin e projektit.

Përpjekjet e Elones jo vetëm që kanë vënë në qendër të vëmendjes sfidat me të cilat përballen gratë e margjinalizuara, por gjithashtu kanë mobilizuar komunitetin drejt ndryshimeve të prekshme. “Ky është vetëm fillimi,” pohon ajo. “Me mbështetjen e komunitetit dhe partnerëve tanë, ne mund të zgjerojmë shtrirjen e këtij projekti dhe të bëjmë një ndikim të qëndrueshëm.”

Rreth Elona Ndrecaj

Elona Ndrecaj, Miss World Albania 2023, është një estetiste dhe influencuese e mediave sociale me bazë në Kosovë por me prejardhje nga Shqiperia. Përtej përpjekjeve të saj profesionale, ajo është e përkushtuar për të përdorur platformën e saj për të mirën sociale, duke u fokusuar në iniciativat që fuqizojnë dhe lartësojnë gratë në mbarë Shqipërinë dhe më gjerë.