Anëtarja e Asamblesë Parlamentare të Punxhabit dhe kryetarja e Agjencisë për Mbrojtjen e Fëmijëve në Punxhab, Sarah Ahmed u vlerësua e denjë për Çmimin Ndërkombëtar të Gruas së Guximshme në Pakistan.

Siç raporton gazeta "Dawn", Sarah Ahmed-it, e cila zhvillonte aktivitete për të luftuar abuzimin e fëmijëve dhe trafikantët e qenieve njerëzore në Pakistan, iu dha Çmimi Ndërkombëtar i Gruas së Guximshme.

Ahmed në ceremoninë e mbajtur në kryeqytetin Islamabad mori çmimin e saj nga ambasadori amerikan në Islamabad, Donald Blome.

Agjencia për Mbrojtjen e Fëmijëve në Punxhab tha se Ahmed luajti rol të rëndësishëm në shpëtimin dhe rehabilitimin e mijëra fëmijëve që ishin viktima të abuzimit dhe lypsarëve dhe siguroi birësimin e sigurt të mbi 100 foshnjave të braktisura./aa