Në aeroportin ndërkombëtar të Tiranës ka pasur kaq shumë udhëtarë që vijnë dhe nisen javët e fundit, saqë struktura tashmë është e ngopur dhe për këtë arsye po punohet për zgjerimin e saj, shkruan gazeta më e madhe italiane ”Corriere della sera”.

”Nuk është rastësi. Në pjesën e parë të vitit 2024 është aeroporti me rritjen më të shpejtë në Evropë, me mbi 200% krahasuar me vitin 2019”, thotë ”Aci Europe”.

Falë bumit të flukseve turistike që bëri që të shfaqen disa linja ajrore, natyrisht. Por arsyeja kryesore qëndron në betejën e paprecedentë mes ”Ryanair” dhe ”Wizz Air” me tarifa aq të ulëta sa që e bëjnë Shqipërinë vendin me biletat më të lira ajrore në botë.

Tre të katërtat e ofertës në duart e dy transportuesve

Në 12 muajt e këtij viti, sipas të dhënave të ofruara për ”Courier” nga platforma e specializuar ”Cirium”, tre nga katër ulëset në shitje në fluturimet drejt dhe nga vendi ballkanik janë në duart e dy kompanive evropiane ultra low cost.

”Wizz Air” ka fluturuar që nga prilli 2017, ”Ryanair” vetëm nga 31 tetori 2023.

Dhe me transportuesit e tjerë në vështirësi – duke filluar nga ato lokale, si ”Albawings” – dhe ”easyJet” aktualisht që nuk janë të interesuar për rritjen e lidhjeve, pjesa e tyre është e destinuar të rritet.

Krahasimi

Është një sfidë që ka të bëjë mbi të gjitha lidhjet me Italinë: jo vetëm sepse këtu jeton një komunitet i madh shqiptar, por edhe sepse – siç u shfaq verën e kaluar – pati një sulm të vërtetë në plazhet shqiptare nga italianët.

Çmimet për momentin shpesh e shohin ”Ryanair” si më të lirë. Edhe afër nisjes. Marrim një fluturim vajtje-ardhje Bergamo-Tiranë (15-20 maj). Me ”Wizz Air” kostoja është 59,98 euro, me ”Ryanair” 25,98 euro. Taksat e përfshira, ekstra të përjashtuara. Udhëtimi me irlandezët për 1 000 kilometra (në çdo drejtim) kushton pak më shumë se bileta e autobusit që kërkohet për të arritur në aeroportin e Bergamos nga Stacioni Qendror i Milanos (48 kilometra).

Evolucioni i tarifave

Sipas analizës së “Courier” në platformat e specializuara, tarifat e ajrit në tremujorin e parë të 2024 në Tiranë (duke marrë parasysh të gjitha destinacionet) ranë me 29% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2023 dhe me 54% krahasuar me 2019. Të gjitha në një periudhë ku çmimet gjetkë në Evropë janë rritur, edhe me përqindje dyshifrore. Nëse shikoni vetëm fluturimet Shqipëri-Itali në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, biletat janë 66-68% më të ulëta se në vitin 2019 dhe arrijnë ulje prej 39% në krahasim me gjysmën e parë të 2023.

Stimujt

Në Tiranë, dy kompanitë ultra low cost bëjnë atë që kanë bërë gjithmonë gjetkë, por me “intensitet” më të madh. Kompania që menaxhon aeroportin ofron një paketë stimujsh si zero kosto uljeje, parkim për vitin e parë ose 5,7 euro për pasagjer të transportuar nëse tejkalohet pragu prej 470 000 udhëtarësh vjetorë. Rritja është aq e shpejtë sa irlandezët, të cilët nisën operimet më 1 nëntor 2023, menjëherë pas kësaj u hodhën në linjën e dytë më të pranishme ajrore pas ”Wizz Air”.

Oferta në 2024

Në vitin 2024, sipas të dhënave të Cirium, në Tiranë ”Wizz Air” do të nxjerrë në shitje 7,8 milionë vende në fluturimet për dhe nga Tirana. Në vijim, aktualisht në një distancë të caktuar, është ”Ryanair” me 3,2 milionë vende.

Edhe më larg janë ”Air Albania” me 680 000 dhe ”Albawings” me 500 000. Megjithatë, kjo e fundit – mjaft e pranishme në linjat me Italinë – nuk ka më fluturime prej disa javësh. Në total, 14,1 milionë vende ofrohen në kryeqytetin shqiptar – 62% më shumë se vitin e kaluar dhe 240% më shumë se 2019.

Krahasimi me Italinë

Specialistët nënvizojnë se bumi në Tiranë është një alarm i parë serioz veçanërisht për turizmin në Italinë e Jugut. Këtë vit, në fakt, me mbi 14 milionë vende në shitje, vetëm aeroporti shqiptar tejkaloi ofertën e kombinuar të dy aeroporteve të Pulias (Bari dhe Brindisi: 12,3 milionë) dhe atë të tre objekteve të Sardenjës (Cagliari, Olbia, Alghero: 12,6 milion’), i afrohet Campania-s (Napoli, Salerno: 15,4 milion’) dhe zvogëlon distancën nga Sicilia (Palermo, Catania, Comiso, Trapani: 25,9 milion’).

Protagonistët në 2023

Në vitin 2023, raporton ”Tirana International Airport”, aeroporti shqiptar regjistroi 7,26 milionë udhëtarë ndërmjet mbërritjeve dhe nisjeve: nga këta 6,85 milionë nga fluturimet e planifikuara, 396 000 nga lidhjet charter.

Sa i përket pjesëve të tregut – në këtë rast për njerëzit e transportuar dhe jo për vendet e ofruara – ”Wizz Air” ishte linja ajrore kryesore me 61%, pastaj grupi ”Lufthansa” me 8%, pastaj ”Air Albania” (7%), ”Albawings” (5%), ”Ryanair” (2%, por fluturoi në dy muajt e fundit), ndërsa ”Ita Airways” e Italisë kishte një aksion prej 1%./ata