Banda famëkeqe e periferisë perëndimore ka përhapur terror midis nxënësve të shkollave të mesme dhe të mesme në Petersburg.

 

 

Mediat greke bëjnë me dije se banda, përdorte metoda të dhunshme duke kërcënuar me thika apo kaçavida, duke i rrëmbyer studentëve celularë të shtrenjtë dhe shuma parash. Protothema shkuan se përzgjedhja e viktimave të tyre bazohej kryesisht në moshën dhe strukturën e tyre, në mënyrë që të eliminohej çdo mundësi reagimi.

Shkrimi i plotë:

Duke lëvizur në grupe nga dy ose katër veta, ata i befasonin të miturit që kishin rënë në sy dhe merrnin çdo gjë që mund t’u shërbente. Aktiviteti i tyre në periferitë perëndimore dhe në veçanti në Shën Petersburg daton në vitin 2019. Në atë periudhë kohore banda ka kryer 16 grabitje. E njëjta gjë ka ndodhur edhe në vitin 2020, ndërsa në vitin 2021 janë regjistruar 21 grabitje. Në vitin 2022 kishim 17 grabitje, por “punët” e tyre… u hapën në tremujorin e parë të 2023, pasi anëtarët e saj dyshohet se kanë kryer 35 grabitje në total.

Grabitësit e pacipë, të moshës 16 deri në 19 vjeç shkaktuan shqetësim të madh në shoqërinë e Shën Petersburgut dhe veçanërisht te prindërit e nxënësve, si rezultat i së cilës Departamenti i Sigurisë së zonës merrte telefonata të përditshme nga banorë të revoltuar, të cilët kërkonin të informohen nëse gjithçka që kanë dëgjuar për veprimin e anëtarëve të bandës është e vërtetë.

Në Facebook ishin krijuar grupe prindërish, në të cilët postoheshin për incidente grabitjesh që përfshinin këtë bandë.

Më 3 shkurt në mesditë në rrugën Ermou në Petroupol, dy anëtarë të bandës, të moshës 16 dhe 18 vjeç, iu afruan dy nxënësve 13-vjeçarë, një djalë dhe një vajzë, dhe duke i kërcënuar me thikë, u morën një celular. ato. Rreth 20 ditë më parë, në kryqëzimin e rrugëve Apollonos dhe Perikleous, dy anëtarë të tjerë të bandës kanë sulmuar dy 23-vjeçarë dhe pasi i kanë goditur në fytyrë, kanë nxjerrë një thikë dhe kanë kërcënuar njërin prej të dyve.

E njëjta gjë ka ndodhur edhe në një tjetër incident, pranë shkollës 9-të fillore të Petroupolit. Dy anëtarë të bandës, përkatësisht 15 dhe 17 vjeç, i janë afruar dy nxënësve 15-vjeçarë, kanë nxjerrë një thikë ose “flutur” dhe u kanë marrë një celular të markës iPhone, ndërsa e kanë goditur me grusht në fytyrë njërin prej tyre.

Në një tjetër incident, dy anëtarë të bandës së periferisë perëndimore sulmuan një vajzë 13-vjeçare dhe një djalë të së njëjtës moshë, të cilëve u morën një iPhone 14 Pro. Edhe në këtë rast autorët i kanë kërcënuar me thikë viktimat. Madje, ata nuk kanë hezituar t’i fusin thikën në fyt 13-vjeçares, kur ajo ka reaguar dhe ka tentuar t’i ndalojë.