Me dëgjimin e tyre të mrekullueshëm dhe shqisën nuhatëse inteligjente, qentë mund t'i ndjejnë me zgjuarsi gjërat përpara se të ndodhin. Por a mund të parashikojnë të ardhmen?

 

Sipas Rover.com, mbi tre të katërtat e britanikëve (83%) besojnë se qeni i tyre mund të lexojë mendjen e tyre. Ndërkohë, 65% e kanë lënë qenin e tyre të vendosë diçka për ta për shkak të intuitës së tyre të besueshme, me më shumë se një e katërta (28%) që thonë se miqtë e tyre me gëzof janë më intuitivë se miqtë e tyre.

 

Gjetjet e tyre zbuluan se momentet kryesore të parashikuara me sukses nga qentë psikikë përfshijnë motin (26%), një partner të papërshtatshëm (14%), një shtatzëni (19%) dhe se diçka e mirë do të ndodhte (22%).

 

 

Qentë janë të njohur për shqisat e forta - nga shqisat e tyre të pabesueshme të nuhatjes deri te dëgjimi i tyre i ndjeshëm. Intuita e tyre nuk është as diçka që duhet marrë si e mirëqenë pasi mund të jetë po aq e spikatur," thotë Adem Fehmi, Sjellësi i Qenit i Rover.

 

"Ashtu si njerëzit, qentë janë individë dhe kështu mënyra se si ata i shprehin emocionet e tyre dhe se si ata transmetojnë atë që u thonë shqisat e tyre ndryshon nga qeni në qen dhe - më e zakonshme sesa jo - rrethanë në rrethanë!"

 

Ndërsa të kuptuarit e qenve tanë nuk është gjithmonë e lehtë, pronarët në studim thanë se qentë do t'i thejnë veshët ose do të lehin kur përpiqen t'u thonë diçka. Një tjetër 43% e qenve u dhanë pronarëve të tyre 'putrën'.

 

10 gjërat që qentë mund t'i kuptojnë para se të ndodhin:

 

Moti (26%)

 

Diçka e mirë do të ndodhte (22%)

 

Diçka e keqe do të ndodhte (22%)

 

Një sëmundje (19%)

 

Shtatzënia (19%)

 

Një partner i papërshtatshëm (14%)

 

Gjinia e fëmijës së palindur (10%)

 

Një rezultat sportiv (9%)

 

Një propozim martese (7%)

 

Një ofertë e re pune (7%)