Një gabim fatal çoi në vdekjen e një nëne dhe një vajze teksa dekoronin fugonin e tyre që shisnin burger për një surprizë për ditëlindje.

 

 

Trupat e Leah Churchill, 50, dhe vajzës së saj 17-vjeçare, Brooke Wanstall, u gjetën nga vëllai i Brooke Tyla, kur ai hapi fugonin në ditëlindjen e tij të 26-të.

 

Nëna dhe vajza kishin shkuar në fugonin Meet ‘n’ Greet, i cili ishte parkuar jashtë një rruge në Whitstable, Kent, natën e 13 shkurtit të këtij viti.

 

 

Ato shkuan për ta dekoruar me tullumbace dhe pankarta për t’i bërë një surprizë për ditëlindjen e 26-të për Tyla. Pasi ndezën një gjenerator benzine që përdorej për ndriçim ose ngrohje, ato ndërruan jetë pasi thithën monoksidin e karbonit.

 

Në vend të surprizës, Tyla bëri zbulimin e tmerrshëm, ku gjeti nënën dhe motrën e tij të pa jetë. Ai gjeti një kartolinë ditëlindjeje kishte lënë anash.

 

Një test toksikologjik zbuloi kishte nivele fatale të monoksidit të karbonit në sistemin e tyre.

 

Detektivi Rreshter Zak Foote, i cili hetoi vendin e ngjarjes, konfirmoi se nuk kishte përfshirje të palëve të treta.

 

Ai tha se dukej se ato kishin ndezur gjeneratorin e benzinës, i cili ishte në një hapësirë të mbyllur, duke mos ditur se do të mbyteshin nga monoksidi i karbonit.

 

Duke folur për mediat në ditën e tragjedisë, ai tha: Ata po zbukuronin fugonin brenda me tullumbace dhe po bënin si një surprizë ditëlindjeje për mua, siç bënte mamaja ime në shtëpi çdo vit.

 

“Unë as nuk e dija se ata po zbrisnin atje, por ajo duhet të ketë ndezur gjeneratorin e benzinës që pa e kuptuar rrezikun.”

 

Wanstall tha se gjeneratori është përdorur jashtë fugonit gjatë orarit të punës, por është mbajtur brenda natës për arsye sigurie.

 

Ai shtoi: Unë hapa derën e fugonit dhe pashë mamin dhe motrën time dhe për një çast mendova se ata kishin rënë në gjumë.

 

Telefonova policinë dhe ambulancën, por ishin zjarrfikësit ata që më thanë se kishte të ngjarë të ishte helmuar nga monoksidi i karbonit.

 

“Është e trishtë të mendosh se ata i kaluan momentet e tyre të fundit vetëm duke u përpjekur për të më lumturuar mua, mamaja bëri një gabim fatal dhe ne nuk duam që kjo t’i ndodhë askujt tjetër”, tha ai.