TikTok po vendos një kufi ditor të kohës para ekranit prej 60 minutash për përdoruesit që janë nën 18 vjeç. Nëse të rinjtë kalojnë kufirin e ri, do të duhet të vendosin një kod për të vazhduar përdorimin e shërbimit atë ditë.

 

 

Por ata do të jenë në gjendje të tërhiqen nga masa e re, për të cilën TikTok thotë se do të zbatohet "në javët e ardhshme".

 

Aplikacioni video, i cili është në pronësi të firmës kineze ByteDance, tha se po prezanton funksionin për t'i ndihmuar njerëzit të qëndrojnë nën kontroll të përdorimit të tyre.

 

TikTok tha se kufiri i ri vjen pasi solli një kërkesë vitin e kaluar për të inkurajuar adoleshentët të menaxhojnë kohën e tyre para ekranit.

 

Përdoruesit e platformës duhet të jenë të paktën 13 vjeç dhe, si pjesë e kësaj veçorie të re, çdokush nën moshën 18 vjeç do të marrë një njoftim javor me një përmbledhje të kohës së tyre para ekranit.