Qeveria e Kosovës ka vendosur të hënën në mbledhjen e zhvilluar online të ndajë 7 milionë e 278 mijë euro për subvencionim të tarifave të energjisë elektrike.

 

Ky vendim u mor në kuadër të mbështetjes për tejkalimin e krizës energjike të Pakos Ringjallja Ekonomike.

 

“Mjetet e ndara do të përdoren për subvencionimin e energjisë elektrike për konsumatorët fundorë, me qëllim të uljes së ndikimit të tarifave të energjisë, që reflektojnë në faturat e konsumatorëve. Kushtet dhe kriteret e shfrytëzimit të këtyre mjeteve përcaktohen me vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 21/94 të datës 24 gusht 2022”, thuhet në njoftimin e Zyrës së Kryeministrit.

 

/KosovaPress/