Amerikanët tani mund të bëjnë porositë paraprake për një ‘Smart Glock‘, një armë e pazakontë, që kërkon njohjen e fytyrës dhe teknologjinë e gjurmëve të gishtërinjve për ta përdorur. Arma 9 mm me pamje futuriste do të shitet për 1500 dollarë me porosi që do të finalizohen në vitin 2024.

 

Arma inteligjente skanon dy forma të ID-së biometrike, një sensor optik të gjurmëve të gishtërinjve dhe njohjen 3D të fytyrës me infra të kuqe, për të siguruar që vetëm pronari i vërtetë i saj mund të aktivizojë armën e zjarrit – duke zvogëluar aksidentet dhe keqpërdorimin e armëve të vjedhura.

 

Kompania me bazë në Broomfield, Kolorado shpreson se pistoleta e saj do të frenojë ciklin e dhunës me armë në Amerikë. Më shumë se 13,900 njerëz janë vrarë tashmë nga armët në SHBA vetëm në katër muajt e parë të vitit 2023, sipas arkivit jofitimprurës Gun Violence Archive.

 

Deklaratat e marketingut të Biofire vlerësojnë se arma e tij inteligjente mund të shmangë afërsisht dy të tretat e vdekjeve nga armët që i atribuohen vetëvrasjes në SHBA çdo vit.