Është përcaktuar numri i ndërtesave të shembura dhe të dëmtuara rëndë në Malatya, një nga provincat e prekura nga dy tërmetet që ndodhën në Kahramanmaraş më 6 shkurt .

 

Viktimat e tërmetit në qytetin ku u konstatua godina e dëmtuar, u strehuan në salla sportive dhe qendra përkujdesjeje të përkohshme.

 

Qyteti i kontejnerëve, i cili ishte instaluar më parë nga Drejtoria Provinciale e Menaxhimit të Migracionit në Malatya dhe mbahej në gatishmëri për raste urgjente, u shndërrua në Qendër strehimi të përkohshëm dhe filloi të sistemonte viktimat e tërmetit.

Rreth 10 mijë njerëz do të të strehohen me 2000 kontejnerë.

 

Duke thënë se shtëpitë e tyre janë shkatërruar dhe ato janë vendosur në qytetin e kontejnerëve, e mbijetuara nga tërmeti Zeynep Temelli tha:

“Administrata e Emigracionit ndihmon aq sa mundet. Na morën që nga dita e parë. Kemi ardhur këtu pas tërmetit të dytë. Na morën këtu pa hezitim dhe na ushqyen. Shtëpia jonë u dëmtua rëndë nga tërmeti, nuk mund të hyjmë brenda. Ne nuk mund të nxirrnim as një çorape nga shtëpia jonë. Ishim jashtë në makinë, na drejtuan këtu. Zoti i bekoftë të gjithë. Ata përpiqen të na ndihmojnë me aq sa munden.”