Ndërkohë që qeveria dhe opozita kanë nisur punën për raundin e dytë, zhgënjimi i opozitës që shënoi natën zgjedhore të 14 majit është ende tema më e diskutuar në rrjetet sociale.

 

Imazhet e Mansur Yavaş dhe Ekrem İmamoğlu, të cilët pretendonin se Kemal Kılıçdaroğlu mori zgjedhjet i pari, duke bërë shpesh deklarata natën e zgjedhjeve, me të dhëna të gabuara në duart e CHP-së, janë objekt talljeje që në rrjetet sociale.

 

Imamoglu tha: "Ata janë njerëz mashtrues, janë gënjeshtarë. Aktualisht, vota e Presidentit tonë është 49 për qind, e Erdoganit është rreth 45". Një përdorues i TikTok, i cili ka shkurtuar momentet kur Yavaş e shikoi bosh İmamoğlu kur tha këtë, vendosi në sfond këngën "Ya" të İbrahim Tatlıses.

 

Këto imazhe të shpërndara në TikTok morën mijëra pëlqime.